HELLO!!ARE YOU SURE?YOU WANT TO RISK IT IN?

WELL...LIFE IS A RISK!
THAT'S MY MOTO..SO..
ENJOY THE..RISK!!!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

"ΤΟΥΡΚΟΣ" Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ,Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΛΛΑΞΕ...ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!!!ΕΓΙΝΕ ΤΟΥΡΚΟΣ!!!!ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ....ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ!!!!ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ!!!!ΑΥΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ news247.gr:
"Και επισήμως Τούρκος ορίστηκε από την UNESCO, ο αγαπητός ήρωας του θεάτρου σκιών, Καραγκιόζης, βάζοντας ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας σχετικά με την χώρα καταγωγής του.Η διαμάχη ξεκίνησε όταν υποεπιτροπή της UNESCO αποτελούμενη από έξι χώρες (Τουρκία, Εσθονία, Μεξικό, Β. Κορέα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κένυα), συνεδρίασε με σκοπό να εξετάσει την εισήγηση του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμου και Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία  ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης έπρεπε να θεωρηθούν Τούρκοι υπήκοοι.

Μάλιστα, η υποεπιτροπή είχε αποφασίσει να δώσει στον Καραγκιόζη την Τουρκική υπηκοότητα, απόφαση η οποία επικυρώθηκε τελικά και από την αρμόδια επιτροπή της UNESCO.
Τότε, τον Οκτώβριο του 2009, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στην UNESCO είχε δηλώσει ότι «απλώς στην Ελλάδα δόθηκε περισσότερη σημασία και αξία στον Καραγκιόζη σε σχέση με την Τουρκία. Για αυτό τον λόγο και θεωρήθηκε παγκοσμίως ότι ο Καραγκιόζης είναι Έλληνας».
Όταν η Ελλάδα απηύθυνε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεκδικώντας το πρωτότυπο των παραδοσιακών  φιγούρων του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη ενεργοποιήθηκε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.
"Ο Καραγκιόζης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τουρκική πατρότητα, που αποδόθηκε στον Καραγκιόζη και συμπλήρωσε, πως σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Πολιτισμού, κατά τις αρχές της άυλης κληρονομιάς (που ορίζει η σύμβαση της ΟΥΝΕΣΚΟ) "στο ίδιο αγαθό μπορούν να προσχωρήσουν δύο χώρες"


Δεν υπάρχουν σχόλια: