HELLO!!ARE YOU SURE?YOU WANT TO RISK IT IN?

WELL...LIFE IS A RISK!
THAT'S MY MOTO..SO..
ENJOY THE..RISK!!!

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η APPLE ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ IPHONE 4

Σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση, Apple ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το νέο iPhone το απόγευμα της Παρασκευής.

Η εταιρεία αρνήθηκε να προσφέρει διευκρινίσεις, πιστεύεται όμως ότι πρόκειται να δώσει εξηγήσεις, και πιθανώς να προβεί σε ανακοινώσεις, για τα προβλήματα λήψης στην κεραία της νέας συσκευής.

Όπως αναφέρει το Reuters, αναλυτές της αγοράς θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ανάκλησης, μια κίνηση που οποία εκτιμάται ότι θα κόστιζε στην Apple γύρω στο 1,5 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία δέχεται πάντως πιέσεις να προσφέρει τουλάχιστον δωρεάν τις λαστιχένιες θήκες που φαίνεται ότι λύνουν το πρόβλημα λήψης.

Λίγες ώρες μετά το ντεμπούτο του iPhone τέταρτης γενιάς στα τέλη Ιουνίου, οι αγοραστές άρχισαν  τα παράπονα για εξασθένιση του σήματος όταν κρατούν τη συσκευή από την κάτω αριστερή γωνία. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το ευαίσθητο σημείο της κεραίας 3G, ενσωματωμένης στο μεταλλικό περίβλημα του τηλεφώνου.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η Apple δημιούργησε μόνη της έναν εφιάλτη των δημόσιων σχέσεων με το να υπoβαθμίζει τη σημασία του προβλήματος. Η σύσταση του Στιβ Τζομπς στους χρήστες να «μην κρατούν το κινητό έτσι» και να «ηρεμήσουν» χαρακτηρίστηκαν έως και αλαζονικές.

Το πρώτο «χαστούκι» κατά της εταιρείας ήταν οι μαζικές αγωγές που κατέθεσαν εναντίον της Αμερικανοί καταναλωτές. Το δεύτερο ήρθε αυτή την εβδομάδα, όταν το γνωστό περιοδικό Consumer Reports επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα λήψης, και αποφάσισε να μην συστήσει το νέο κινητό στους καταναλωτές.

Πάντως παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, οι πωλήσεις του iPhone 4 δεν φαίνεται να έχουν πληγεί: η νέα συσκευή πούλησε 1,7 εκατ. μονάδες τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της και από ό,τι φαίνεται συνεχίζει ακάθεκτη.

Η συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά της Apple στη Σίλικον Βάλεϊ ξεκινά στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: